Dieta Low IG

  • Zniżki już od piątego dnia zamówienia

Dieta Low IG

Utrzymanie niskiego indeksu glikemicznego jest istotne dla osób z cukrzycą typ 2 i insulinoopornością. O co chodzi? Musimy unikać sytuacji kiedy po posiłku gwałtownie wzrasta poziom cukru we krwi– to niekorzystne dla zdrowia. Dobra wiadomość jest taka, że nie trzeba za wszelką cenę unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym. Kluczem jest odpowiednie komponowanie posiłków. Należy mieć na uwadze IG poszczególnych składników, ale również ładunek glikemiczny (ŁG) gotowego posiłku. ŁG to średnia wartość glikemii po spożyciu całego posiłku.

Proste 3 sposoby, które wykorzystujemy przy komponowaniu naszych posiłków: dodatek białka, tłuszczu, błonnika, np. ziemniaki z wody z chudym mięsem(białko)na parze + surówka z dodatkiem oleju rzepakowego lub budyń jaglany z orzechami(tłuszcz).

Wystarczy, że zamówisz naszą dietę, a w szybkim czasie zaczniesz odzyskiwać zdrowie, a efektem ubocznym będzie utrata nadprogramowych kilogramów.

Przykładowe Menu

Posiłek: Nazwa Dania: Wartości odżywcze: Składniki:
Śniadanie: Placuszki ze szpinaku, Sos koperkowy na jogurcie  Kalorie: 1050 kJ / 251kcal | Tłuszcz: 16.8g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 10.8g) | Węglowodany: 9.3g (w tym cukry: 4.9g) | Błonnik: 10.5g | Białko: 15.3g | Sól: 1.9g | jogurt naturalny: (mleko pasteryzowane, kultury bakterii jogurtowych), szpinak (mrożony), jaja kurze (całe), mąka kokosowa, koper ogrodowy, jarmuż, olej kokosowy (płynny), natka pietruszki, sok z cytryny, czosnek (świeży), pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, mielona słodka papryka, sól (biała), soda oczyszczona, sól himalajska
II Śniadanie: Brownie z fasoli  Kalorie: 628 kJ / 150kcal | Tłuszcz: 8.3g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3.8g) | Węglowodany: 14.2g (w tym cukry: 9.1g) | Błonnik: 3.2g | Białko: 4.7g | Sól: 0.1g |  fasola czerwona w zalewie (konserwowa)fasola czerwona, woda, sól, banan (świeży), jaja kurze (całe), erytrol / erytrytol, migdały w płatkach, czekolada gorzka:( miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe), kakao (proszek 16%): (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, węglan potasu), olej kokosowy (płynny)
Obiad: Morszczuk w sosie bazyliowym, Surówka  Kalorie: 1256 kJ / 300kcal | Tłuszcz: 8.4g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1.5g) | Węglowodany: 34.3g (w tym cukry: 3.3g) | Błonnik: 6.1g | Białko: 21.7g | Sól: 2.0g | morszczuk (świeży), marchew (świeża), kasza gryczana, jabłko (świeże), jogurt naturalny: mleko pasteryzowane, kultury bakterii jogurtowych , bazylia (świeża), orzechy włoskie, czosnek (świeży), oliwa z oliwek, pieprz czarny mielony, sól (biała), ocet winny, mielona słodka papryka, oregano (suszone)
Podwieczorek: Aromatyczna pastą z soczewicy i suszonych pomidorów podana z ogórkami i pieczywem (Na zimno) Kalorie: 419 kJ / 100kcal | Tłuszcz: 3.5g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0.5g) | Węglowodany: 13.0g (w tym cukry: 1.5g) | Błonnik: 3.4g | Białko: 4.0g | Sól: 1.1g | soczewica czerwona, ogórek gruntowy, chleb mieszany razowy: mąka pszenna 450, mąka żytnia razowa 2000, woda, drożdże sól, suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone): (olej słonecznikowy, ocet winny, sól, regulator kwasowości(kwas mlekowy), oliwa z oliwek, szczypiorek, koncentrat pomidorowy (30%), oregano (suszone), pieprz czarny mielony, kmin rzymski (kumin), mielona papryka chili
Kolacja: Chilli con carne z makaronem  Kalorie: 1106 kJ / 264kcal | Tłuszcz: 12.5g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1.1g) | Węglowodany: 20.9g (w tym cukr

Kalorie: 738 kJ / 176kcal | Tłuszcz: 8.4g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0.8g) | Węglowodany: 14.0g (w tym cukry: 1.6g) | Błonnik: 3.6g | Białko: 11.2g | Sól: 0.3g |

y: 2.4g) | Błonnik: 5.4g | Białko: 16.9g | Sól: 0.4g |

filet z piersi kurczaka (bez skóry), pomidory z puszki (krojone): krojone pomidory, sok pomidorowy, sól kuchenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, papryka czerwona (świeża), fasola czarna (konserwowa): fasola czerwona, woda, sól, kukurydza (konserwowa): kukurydza, woda, sól,  olej rzepakowy (zwykły), makaron pełnoziarnisty: mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, czosnek (świeży), oregano (suszone), pieprz czarny mielony

*dodatkowe informacje na temat menu można uzyskać po nr 691 523 126

*zastrzegamy prawo do zmiany menu

Dlaczego
dieta low ig?

20%

białko

33-35%

tłuszcz

45-47%

węglowodany

Dlaczego
dieta LOW IG?

20%

białko

30-35%

tłuszcz

45-47%

węglowodany

Sprawdź nasze

wyjątkowe diety!

Zdjęcia

przykładowe posiłki naszych diet!

catering dietetyczny
catering dietetyczny

Opinie zadowolonych klientów

Nie tylko Głogów

gdzie dowozimy?

Powiaty: głogowski, polkowicki, nowosolski, lubiński
Zielona Góra

Standardowo dostawy odbywają się bezkontaktowo, dlatego prosimy o podanie w zamówieniu wszystkich niezbędnych informacji (w szczególności kod do domofonu), które usprawnią doręczenie cateringu. Trasy są planowane automatycznie przez system i w dużej mierze uzależnione od rejonu dostawy, dlatego jeśli macie szczególne prośby w kwestii dostawy, to skonsultujcie je wcześniej z nami, abyśmy mogli określić, czy jesteśmy w stanie je spełnić.

Jeżeli w panelu zamówień nie widzisz swojej miejscowości skontaktuj się z nami pod nr tel. 731188288 zobaczym co możemy w tej kwestii zrobić.

Catering dietetyczny dla każdego

Każdy z nas jest inny, każdy boryka się z innymi przypadłościami czy chorobami. To, co dla jednego okaże się być idealnym wyborem, dla kogoś innego będzie zupełnie nietrafione. Nasz catering dietetyczny z Głogowa oferuje między innymi dietę z niskim indeksem glikemicznym, dietę bezglutenową, wegetariańską, sportową, a także dietę bez laktozy i bardzo popularną w ostatnim czasie dietę pudełkową ketogeniczną. Wartym uwagi jest fakt, iż dodatkowo wszystko można ustalić indywidualnie, tak, aby otrzymać dietę skrojoną na miarę potrzeb klienta, taką, która okaże się być pomocną w leczeniu chorób dietozależnych.

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami i skorzystaj z darmowej konsultacji przed dietą